Sällskapsspelet bingo

Att spela bingo som sällskapsspel hemma med familjen eller vännerna kan vara en hit! Det är roligt, spännande, enkelt och alla kan vara med, både stora och små. I dag när så många familjer känner sig uppbundna av tekniken kan det vara skönt att få en kväll tillsammans när man umgås. Varför inte då spela bingo tillsammans, det är ju spännande för alla åldrar? Är man riktigt kreativ så kan man till och med tillverka spelet själv men var lugn, det finns att köpa.

En av de bästa varianterna just nu har dem på BR-leksaker, där får du en trumma med vev, 90 stycken bingobollar, en kontrollbricka och massor av bingobrickor. Det kompletta setet för att spela bingo hemma med familjen alltså. Så ladda med något gott att äta och dricka, stäng av teven och datorn. Sätt er tillsammans och spela bingo, för att göra det ännu roligare så kan man turas om med att vara bingoutropare och dra bollar. Jag lovar att ni får en riktigt rolig och mysig kväll tillsammans. Vill man öka spänningen så kan man bestämma priser också, tillexempel att den som vinner får bestämma vem som ska diska i veckan etc. Det går även att spela i lag, på det sättet kan man öka sin sammanhållning med ett enkelt och roligt sällskapsspel.

Vill man spela med de riktigt små barnen så finns det även bingovarianter för dem. En av dem fungerar så att man ska slå tärningar med bilder på och vara den som först får en viss bild fem gånger i rad på sin bricka. En annan variant är mycket pedagogisk för de barn som ska lära sig multiplikationstabellen. Där ska man slå tärningar med tal på och sedan markera rätt svar på sin ”bingobricka”.